DANSK KVINDESAMFUNDS STYRELSE

Forkvinde

Maria Søndergaard
(hun/hende)

Cand.scient.adm., direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, konstitueret forkvinde for Dansk Kvindesamfund og forkvinde for bestyrelsen i Ringsted Krisecenter. Maria har været forkæmper for ligestilling gennem hele sit liv. Hendes fokus er på mænds vold mod kvinder, ligestilling på arbejdsmarkedet og politisk repræsentation. De største drivkræfter for Maria er ønsket om retfærdighed og fokus på børns vilkår og muligheder, så man kan sikre alle en opvækst og et liv fri for vold og fri for begrænsninger pga. køn, seksuel orientering, etnicitet mv..

1. Næstforkvinde

Natalia Eugenia Araya Araya
(hun/hende)

Oprindeligt fra Chile, vokset op på Vestegnen. Hiphop-pioner, podcastproducer og vært for Nat Pod’en og Verdensmålene for begyndere. Iværksætter og grundlægger af det bæredygtige, digitale marketings- og kommunikationsbureau, NatWork. Fokuserer på intersektionalitet, racisme, sexisme, LGBTQIA+, abort, ulighed, ageism, kønsubalance i musik/underholdningsbranchen, normkritik og bæredygtighed.

2. næstforkvinde

Nanna Frank
(hun/hende)

Opvokset i Aalborg, bosat i København. Cand.public. fra Syddansk Universitet med speciale i kønsforskning, digitale medier, kulturformidling og politisk kommunikation. Arbejder som freelancejournalist inden for livsstils- og musikjournalistik. Fokuserer på kønsubalancen i det danske kulturliv, tykaktivisme, normkritik, seksualundervisning i grundskoler og gymnasier, LGBTQIA+, sexisme og menneskerettigheder.

Styrelsesmedlem

Styrelsesmedlem

Maya Bonde
(hun/hende)

Opvokset i København og uddannet biokemiker fra Københavns Universitet. Arbejder som gymnasielærer og har fokus på kvindelig repræsentation i STEM, uddannelsesvalg og det kønsopdelte arbejdsmarked, seksualundervisning, familiepolitik og bæredygtighed.

Styrelsesmedlem

Anja Radeka
(hun/hende)

Anja Radeka arbejder til daglig i Dansk Kvindesamfunds Krisecentre som faglig leder i enheden for Viden, Administration og Projekter. Anjas fokusområder er digitale krænkelser, stalking, vold mod kvinder og kvinder i politik. Anja er medlem af voldsobservatoriet og repræsenterer styrelsen i Kvinderådet. 

Styrelsesmedlem

Helle Gammelgaard
(hun/hende)

Helles fokus er forhold på arbejdsmarkedet, og hvordan vi skaber de rigtige rammer for at opnå reel ligestilling og lige muligheder for alle i erhvervslivet, herunder spørgsmål omkring kvoter, barsel, etc. Udover arbejdet i styrelsen, arbejder Helle som bæredygtighedskonsulent. Hun har mangeårig erfaring, som leder i det private erhvervsliv. Hun er endvidere medlem af repræsentantskabet for Kvindernes Bygning.

Styrelsesmedlem

Louise Vinther Alis

Louise er radikal feminist, ateist, ingeniør, karrieremor og gift på 20. år. Indædt bekæmper af alle former for diskrimination og interesseret i især børns ufrivillige socialisering i rigide kønskasser.

Styrelsesmedlem

Signe Aare
(hun/hende)

Signe arbejder på Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, hvor hun bl.a. er tilknyttet rådgivningen StopChikane. Hun har viden om digitale krænkelser, stalking og partnervold. Hun har også fokus på unges engagement i ligestilling og abort, og så står hun for vores sociale medier sammen med to frivillige. Hun har en stærk retfærdighedssans og trang til at gøre noget ved verdens uretfærdigheder, særligt når det kommer til ligestilling.