S bryder løfte om kønskvoter
24. april 2012  
Kategori: Presse

Så sent som i 2010 fremsatte S, SF, R og Enhedslisten et fælles beslutningsforslag med pålæg til børsnoterede virksomheder om en kvindeandel på 40 procent i bestyrelserne. Nu, hvor regeringen har vundet flertallet til at få gennemført sin politik, vender S imidlertid på en tallerken.

“Jeg har svært ved at se de gode grunde til, at S pludselig ikke længere går ind for en lovgivning, der fremmer ligestillingen i børsnoterede virksomheders bestyrelser”, udtaler forkvinde i Dansk Kvindesamfund, Lisa Holmfjord.

I 2010 fremlagde S, SF, R og Enhedslisten et beslutningsforslag om kønskvoter fordi de mente at der var for få kvinder i bestyrelserne.

”Andelen af kvinder i danske bestyrelser er ikke vokset siden 2010. Alligevel har S nu besluttet at de ikke længere vil støtte sådan en lov. At gå til valg på én ting og så gøre noget andet: det er løftebrud”, siger Lisa Holmfjord. 

Modellen i Norge har vist gode resultater

Ligestillingsministeren har de seneste måneder arbejdet med at udvikle en særlig dansk model. Dansk Kvindesamfund har svært ved at se, hvorfor det er nødvendigt at bruge tid og ressourcer, når der allerede findes succeshistorier fra andre lande.

“Norge er gået foran og har udviklet en model, som det officielle Norge anbefaler. Den virker og vil kunne fungere i Danmark, der jo slås med akkurat de samme problemer”, siger Lisa Holmfjord.

Opfindelse af en dansk model er noget pjat

Hvis ikke regeringen har politisk pondus til at gennemføre den norske model, opfordrer Dansk Kvindesamfund til, at man kigger nærmere på Spanien.

“I Spanien giver man virksomheder med en fair repræsentation af kvinder i bestyrelsen forrang ved offentlige udbud. Har man ikke vilje til at gå hele vejen, som i Norge, kunne man lære af dette. Der er ikke behov for at opfinde noget typisk dansk. Det er noget pjat,” mener Lisa Holmfjord.

 

For yderligere kommentarer kontakt:

Forkvinde i Dansk Kvindesamfund, Lisa Holmfjord

Telefon: 26 55 08 07


Flere nyheder...
Nyhedsbrev...
|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta