Dansk Kvindesamfund går med i kampagne mod volds-sider på Facebook
27. maj 2013  
Kategori: Nyhed

I Dansk Kvindesamfunds har vi valgt at gå med i #FBrape-kampagnen som er iværksat af Laura Bates, The Everyday Sexism Project, Soraya Chemaly, forfatter og aktivist og Jaclyn Friedman, Women, Action & the Media (WAM!)

Kampagnen, #FBrape, og det ’Åbne brev til Facebook’ har til formål at få Facebook til at fjerne indhold som promoverer vold og seksuelle overgreb mod kvinder.

Kampagnen har ligeledes til formål, at få store virksomheder som fx Dove og Finnair til at trække deres annoncer fra Facebook for at lægge pres på Facebook, indtil Facebook implementerer nye retningslinjer og håndhæver dem overfor indhold som indeholder kønsbaseret hate speech og promoverer vold og seksuelle overgreb mod kvinder.

Vi tror på, at vi ved at stå sammen, kan vise Facebook, at det er uacceptabelt, at de tillader den slags indhold, og at vi i fællesskab kan overbevise dem om, at det eneste rigtige er at ændre deres politik og fjerne det.

Allerede i den første uge af kampagnen er der sendt over 45.000 tweets (indeholdende hashtagget #FBrape) og 5.000 emails til annoncører, der bruger facebook, og budskabet trænger igennem tilnannoncørerne (se dette link: http://www.womenactionmedia.org/facebookaction/)

Dansk Kvindesamfund støtter fuldt op om kampagnen og vil fremover sammen med de mange andre, der deltager i kampagnen, være med til at lægge pres på Facebook.  Vi håber, I vil være med, så vi kan få stoppet dem, der synes, det er ok at skabe Facebooksider og –indhold, som promoverer vold og seksuelle overgreb mod kvinder samt kønsbaseret hate speech.

Del det åbne brev til Facebook og gå ind på WAMs hjemmeside, hvor I kan finde flere måder at være med til at gøre en forskel – link:   http://www.womenactionmedia.org/facebookaction/

På vegne af Dansk Kvindesamfund

Forkvinde Lisa Holmfjord og næstforkvinde Ulla Tornemand Larsen

 


Flere nyheder...
Nyhedsbrev...
|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta