63 Kønspolitiske Krav til de Nordiske Regeringer

Nordens største feministiske messe, Nordisk Forum, udmundede i 63 specifikke ligestillingskrav til de nordiske regeringer.

Af Jeannette Søgaard

9.000 feminister og 200 kvindeorganisationer var i midten af juni samlet i Malmø Arenaen for at diskutere ligestilling på feministmessen Nordisk Forum, hvor der var arrangeret oplæg, seminarer, workshops og paneldebatter samt parade, fest, koncerter og dans.

Men hvad kom der konkret ud af dette forum, udover at fejre og debattere ligestillingen? Hvad tager de repræsenterede organisationer med videre herfra?

På det afsluttende pressemøde fremlagde Randi Theil fra Kvinderådet sammen med de øvrige arrangører af forummet i fremlæggelsen af det dokument, hvori der er formuleret en række krav til de nordiske regeringer.12 punkter med i alt 63 krav, som organisationerne beskriver som ”opnåelig mål og ikke utopier”.

Kravene indeholder overskrifter som ”Fred og Sikkerhed”, ”Omsorgarbejde og Velfærd” og ”Asyl og Imigration” – naturligvis med en kønspolitisk vinkel.

Dokumentet vil blive sendt til alle de nordiske regeringer, heriblandt den danske. Kvindeorganisationerne forventer, at de 63 krav vil blive taget til efterretning.

Dokumentet kan læses her: nf2014.org/wp-content/uploads/2014/06/FEMINISTISKA-%C3%96VERENSKOMMELSER-OCH-KRAV_slutdokument.pdf

Også Dansk Kvindesamfunds Everyday Sexism Project (ESP) var repræsenteret til Nordisk Forum.
|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta