Kvinderne holder sig stadig fra at starte virksomheder

Undersøgelser viser, at danske kvinder er særligt sløve iværksættere. Kun hver tredje danske iværksætter er kvinde. Men hvorfor haler vi så langt bagud som iværksættere, når vi nu kan så meget andet?

af Marianne Fischer

Vi sammenligner os gerne med vores skandinaviske og hollandske søstre, men det kan vi godt droppe, når det gælder vores evne til at starte virksomheder. For ifølge rapporten Global Entrepreneurship Monitor, der er lavet i et samarbejde mellem universiteter i flere lande, er der for hver danske kvindelige iværksætter over dobbelt så mange hollandske og halvanden gang flere svenske. Til trods for vores høje uddannelser og et stigende fokus på at få kvinderne ud af starthullerne, så overlader vi gerne iværksætterbranchen til mændene. Men hvorfor? Er vi løbet tør for gode ideer? Har vi indset, at mændene i virkeligheden er os overlegne? At vi ikke har en chance uden en mandlig chef, der kan styre os? Mon dog. Men hvor er problemet så? Vi er tilsyneladende indforståede med, at vi ikke kommer langt uden en uddannelse, og vi er også villige til at udskyde familieplanerne til fordel for karrieren, men når der skal registreres et CVR nummer, så træder vi til side.

Er normerne i vejen?

Flere eksperter peger på, at kvinderne lider under de manglende ligestillingsforhold, der eksisterer på iværksætterområdet. Her kan det være svært at få barnets første sygedag, ligesom barselsorlov ikke står selvskrevet. Det er problematikker, der er til at føle på, men det er vel ikke være det eneste, der holder os tilbage. Vi har formentlig ikke planer om at udvide familien hele tiden, og selvom vi havde, så er det vel også mandens ansvar at få familiens hverdag til at fungere.

Andre peger på, at vi holder os tilbage, fordi vi simpelthen ikke tør tage springet. For direktør i Symbion Management Trine Wintersø er de kvindelige ’bangebukse’ langt fra ukendte. Sammen med Competencehouse har Symbion Mangement netop arbejdet på at få vækket kvindernes iværksættergjest, og Wintersø har tidligere udtalt til Politiken, at kvinder er alt for selvkritiske, ligesom de tror for lidt på deres ideer. Hun vurderer, at kvinderne er bange for at blive til grin, mens mændene har højere tiltro til dem selv og gerne tager chancen. Noget tyder på, at når det kommer til stykket, så er det vores egne dimensioner af selvkritik, der står i vejen. Vi er tilsyneladende usikre og tryghedssøgende kontrolfreaks, der befinder os langt bedre i de traditionelle servicefag end som katalysatorer for idegenerering og forretningsplaner. Og hvor er det ærgerligt - for tænk sig alle de muligheder og ideer, vi går glip af!

Konsekvenser

Selvfølgelig er det også okay, at vi hviler på laurbærrene, når det handler om opstart af nye virksomheder. Men som alt andet har det konsekvenser, og måske er det ikke altid så uretfærdigt, at chefstolene i erhvervslivet er så mandsmandsdominerede. For når stolen er ledig, takker de fleste af os nej tak. Når vi selv har muligheden for at bane vejen uden om de mandschauvinistiske ledere, så virker muligheden pludselig ikke så tillokkende.

Alt andet lige så er faktum, at det er svært for kvinder at komme til tops i større virksomheder. Det er endda så svært, at det har været til debat, hvorvidt vi skal hjælpes til magten gennem kvoter. Skal der lovgivning til, før vi får en plads i toppen? Måske skal vi i stedet tage styringen og være med fra start. Vi må have mere tiltro til os selv og turde tage chancen for at skabe vores egen succes, for hvis ikke vi ikke springer ud i det, så kan vi godt regne med, at mændene gør! Vi gør os selv en bjørnetjeneste – for på den her måde er det stadig mændene der styrer markedet.

|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta