Fængende feministiske serier til når sofaen kalder

Foto: wikimedia

Er du til hjertevarm sjov underholdning? Dystoptiske og chokerende dramaer? Eller er du mere til et ærligt samtidsportræt? Kort om Køn har fundet frem til tre forårsserier med lidt af det hele, som du kan blive inspireret af.

Af Ida Ottesen

Grace and Frankie (Netflix)

I Netflix-serien Grace and Frankie er senior livet i fokus – men ikke den pastelfarvede parcelhusprægede pensionisttilværelse. I denne serie tager livet nemlig en uventet drejning for de to ældre kvinder Grace, spillet af Jane Fonda, og Frankie, spillet af Lily Tomlin, som indtager seriens hovedroller. Allerede i første afsnit springer deres mænd, i en alder af 70, ud som homoseksuelle, og de afslører tilmed, at de er forelskede i hinanden. Selvom Grace og Frankie ikke kunne være mere forskellige, finder de sammen om deres nye singletilværelse, og danner et stærkt venskab med hinanden. De to kvinder står mere og mere på egne ben og starter endda deres egen forretning, hvor de opfinder, udvikler og sælger vibratorer til ældre kvinder. Tredje sæson er netop udkommet, og du skal se den, hvis du gerne vil se en sjov, varm og charmerende serie, hvor ældre kvinder ikke bliver gjort til karikerede stereotyper.

The Handmaid’s Tale (Hulu/HBO Nordic)

Margaret Atwoods bog fra 1985 har været filmatiseret før og er nu kommet som serie på Hulu og HBO Nordic. Historien foregår i fremtidens USA, der har udviklet sig til en dystopisk version af et samfund, hvor kvinder har mistet alt: job, bankkonto og selvstændighed. Nu bliver de brugt til at rydde op i kemisk affald, og de fødedygtige kvinder bliver anbragt hos velhavende mænd, som tjenerinder der skal føde børn. I hovedrollen som Offred kan du opleve Elizabeth Moss (Mad Men), og de øvrige medvirkende inkluderer bl.a. Samira Wiley (Orange Is The New Black) og Joseph Fiennes (American Horror Story). The Handmaid’s Tale lover masser af intenst og hårrejsende drama, og selvom den foregår i en fremtidsverden, er serien skræmmende relevant i dag, hvor kvinders rettigheder stadig er under angreb. The Handmaid’s Tale kan allerede ses på Hulu og HBO Nordic.

Petra Elsker Sig Selv (DR TV)

Kropspositivisme er for alvor ved at komme på dagsordnen i Danmark, og da det snart er sæson for reklamer der bombarderer os med budskabet om, at vi skal opnå den perfekte bikinikrop inden sommerens strandture, virker det oplagt at fremhæve DR3s serie Petra Elsker Sig Selv. Igennem programserien sætter vært Petra Nagel sig for at gøre op med de negative tanker, hun går med i hverdagen om vægt, strækmærker, appelsinhud, dellen under bh’en, og hvad der ellers hører til hverdagens negative tankespind. Med sig selv som forsøgsperson forsøger Petra at komme under huden på idéen om, at lykken venter forude, når bare man lige har tabt sig et par kilo. Serien kaster således lys på de skønhedsidealer der er i samfundet, og den giver et hudløst ærligt indblik i, hvordan skønhedsidealerne kan påvirke unge (smukke) kvinder som Petra. Serien kan ses på DR TVs hjemmeside.

|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta