8. marts-demonstration - en stemningsrapport


Af Runa Mathiesen

Høj sol, høj musik og en helt igennem god stemning, dannede rammerne om 8. marts demonstrationen i år, der var en del af et større arrangement, der løb af staben i Kulturhuset i Lyrskovsgade. Det var første gang, jeg som voksen skulle deltage i et 8. marts arrangement her i Danmark, så det var dejligt, at rammerne for en god oplevelse var til stede. Det var en god dag at gå på gaden for at fejre dagen, kvinder, ligestilling og alt det, der kan associeres med 8. marts.
Så selv om talerne trak ud og utålmodighed meldte sig, i takt med at solen begyndte at gemme sig bag tagtoppene, forblev humøret dog højt - for det er jo en festdag. Og da demonstrationen langt om længe kom i gang, blev det tydeligt, at 8. Marts 2014 var en god dag for rigtig mange mennesker, ikke mindst alle de, der sad og nød det spæde forår på cafeerne og barerne langs Istedgade. For de smilede glade, og vinkede ivrigt til os, og sjældent (eller rettere aldrig) har jeg følt mig så gennemfotograferet. Måske soundtracket hjalp som et humørindspark – såvel for os deltagere, som for alle de, der klappede os på vej. Det føltes som om, der er rigtig mange, der støtter op om initiativet – om det er Stop Sexkøb, eller Kvindernes Internationale (kamp)Dag, det må stå hen i det uvisse, men det gav os en rigtig god fornemmelse og gjorde at stemningen og humøret forblev højt.
På et tidspunkt havde jeg opsnappet rygter om moddemonstrationer, men heldigvis forblev det ved rygterne. Den gode stemning fulgte os hele vejen, og ikke på noget tidspunkt blev vi mødt med aggressivitet eller andre ubehagelige udtryk for uenighed med os.

Som konklusion er det eneste, man kunne have ønsket sig mere af dagen nok, at alle de tiljublende havde sluttet sig til demonstrationen, og at der måske var flere forskellige marcher under andre temaer. Det kunne muligvis være en måde at motivere flere, så dagen for alvor ville blive fejret på mangfoldig vis. Forhåbentlig kan 8. marts initiativets vedholdenhed være med til at bane vej for andre?

Der var god tilslutning til marchen, og en dejligt broget flok.
|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta