Forældreansvarsloven - når der er vold i familien

Sammen med andre eksperter har Lisa Holmfjord, Dansk Kvindesamfunds forkvinde og chef for Dansk Kvindesamfunds Krisecenter, undersøgt hvordan forældreansvarsloven fungerer i voldelige familier. Det har resulteret i bogen ”Forældreansvarsloven – Når der er vold i familien”. Konklusionen er at loven er en stor belastning for både kvinder og børn. Bogen fortæller nogle vigtige historier og sætter fokus på et underbelyst problem.

Uddrag fra bogen:

”Dér ringer min næstældste søn, Elias, der på det tidspunkt er 10 år, til mig. Min dreng græder i telefonen og siger, at han ikke vil være der, at han er bange og at jeg skal komme og hente dem. Ligesom han får sagt dette, flår hans far mobilen ud af hånden på ham, og jeg kan høre at den falder til gulvet, imens drengen skriger, at jeg skal komme og hente dem.”

 (hun får en veninden til at køre så de kan hente børnene. Da de kommer derud er faren, Ken, fuld og truende, og de får børnene ind i bilen)

”Min veninde starter motoren, samtidig med at hun er i færd med at ringe 112, alt imens Ken klynger mig op ad bilen og tager kvælertag, strammer så jeg har svært ved at få luft. Alt jeg kan tænke på, er at mine børn sidder inde i bilen og ser det. Elias har på det tidspunkt reddet mig flere gange tidligere, når jeg er blevet slået. Og nu ser han, at jeg bliver klynget op ad bilen og kvalt, og han sidder og river sig selv, fordi han er så desperat, imens han skriger – han slår mor ihjel, han slår mor ihjel.”

Fra anmeldelse af Rebekka Mahler, forskningsbibliotekar på KVINFO:

”Det er grum læsning, der i hvert fald får nakkehårene på denne læser til at rejse sig i vrede over de uhyrligheder, som kvinder og børn gennemgår. […]Efter læsning af fortællingerne sad jeg som læser tilbage med en klar fornemmelse af, at der er oprørende lang vej, før myndighederne tager vold mod kvinder og børn tilstrækkelig alvorligt.”

Fra anmeldelse på oestrogen.dk:

”Under flere af fortællingerne fører jeg ubevidst min hånd op foran min mund af spænding og forargelse, da jeg som læser bliver indviet i en verden, der ikke kunne ligge længere fra min egen, og jeg drages af den. Stakkels kvinder, stakkels børn og gudskelov for, at vi har Mødrehjælpen, som kvinderne skamroser i bogen. Jeg blev skræmt af blandt andet en fortælling, der gik på, at selv efter tre års skilsmisse kunne hun sidde foran fjernsynet en torsdag aften, og pludselig spejles et vredt ansigt fra vinduet ind i fjernsynet. ”

Bogen kan købes her

Flere nyheder...
Nyhedsbrev...
|Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 Kbh. K|T: 3315 7837, kl. 10 til 15, CVR: 53361919|Kontakt|Bliv medlem|Facebook|Sitemap/jta